dissabte, 1 de febrer del 2014

Informació a Internet

El treball de l'assignatura TILC d'aquesta setmana consistia a navegar per la xarxa i cercar webs o blogs de la nostra especialitat en català partint d'unes webs donades a priori.

La meva especialitat és Educació Plàstica i Visual i la dificultat més gran que he tingut és que segons la meva opinió existeixen moltíssimes més webs, blogs i aplicacions en internet per poder treballar la meva matèria amb un bon contingut TIC en anglès o castellà.

Amb això no vull dir que no existeixin bones webs o blogs en aquesta llengua, clar que sí, però partint solament de les webs primigènies la majoria dels recursos que existien eren més interessants en altres llengües.

Per això l'únic inconvenient per realitzar el treball d'aquesta setmana ha estat centrar-me simplement en el català, ja que hi ha moltíssimes webs interessants, però la majoria ja ens les donaven els professors.

Vull recordar que aquest blog tracta de TIC mitjançant TILC, tractament de llengües i continguts, per la qual cosa no hauria estat malament poder buscar també webs en qualsevol llengua. 

Centrant-me en el que es demanava, les webs que m'han resultat interessants són:


Aquesta web informa sobre estudis, seminaris, llibres, articles, publicacions, multitud de recursos i notícies actuals sobre l'educació virtual. 

És una web molt formal, ja que mostra el resultat de recerques conjuntes amb l'observatori d'Educació Digital de la Universitat de Barcelona.La informació tractada és molt interessant per fer una cerca de camp per a un projecte, existeixen recursos per utilitzar a l'aula com portafolis, ús de tauletes a l'aula, estratègies de motivació, però són difícils de trobar, ja que no hi ha un apartat específic per a això. Cal navegar en els diferents apartats per trobar-los. 


És una eina fàcil i intuïtiva d'usar per crear còmics. 

Es poden aprofitar els personatges que es mostren en ella o crear nous, afegir escenaris dibuixats, objectes i entrepans de còmic. 

És senzill canviar l'expressió de cara i cos del personatge seleccionat, de manera que s'adapte al text que es desitja mostrar en cada vinyeta.

Una vegada realitzada una tira còmica, es pot guardar en la teua “ToonBag”. 

Usar aquesta eina és tan fàcil que qualsevol és capaç de crear còmics de forma ràpida amb un aspecte professional. No és necessari més d'una classe par fer-ho. 

A banda que aquesta web no estiga en català em sembla un recurs interessant per al desenvolupament de la meua especialitat. A més Google Chrome té la possibilitat de traduir al català els controls bàsics d'aquest TIC pel qual m'he permés afegir-la a les meues webs recomanables perquè amb ella existeix la possibilitat de tractar llengües i continguts diversos.

El resultat és molt bo, i com es pot accedir mitjançant internet als còmics creats o al d'altres persones, es pot tindre una bona biblioteca per després afegir-la a una pàgina web o blog. 

Crec que és una bona eina per a treballar tant grupalment com individualment. 

Els alumnes poden connectar els seus coneixements previs i la seua visió del tema que es planteja d'una manera creativa, dinàmica i divertida per crear històries, vocabulari, activitats de lectura, missatges, salutacions i fins i tot aprendre llengües. 


Aquest blog és un espai creatiu on se'ns ensenya a realitzar multitud de manualitats, tant per a l'aula com para la nostra casa i vida en general.

Realitzat per una apassionada de l'art, l'educació plàstica i visual i la literatura infantil, ensenya al lector tot allò que a ella li mou per dins de manera especial i creativa. 

Ensenya des de com reutilitzar materials que tenim per casa per donar-los un valor funcional, fins a crear les teves pròpies joguines, donar-li tocs de color a les nostres receptes, recursos de lecto-escriptura amb volum que es puguin manipular mitjançant multitud de materials etc... 

Em sembla molt interessant aquest blog perquè tracta l'art com el que és, pura educació en valors (diversitat, reciclatge, sensibilitat, respecte, alegria, color, positivitat) i intel·ligència emocional, a més a més diferents tècniques i continguts per posar-los en pràctica en la vida diària. 

Crec que és un bon espai tant per a educació infantil i secundària i fins i tot per a adults, ja que fomenta l'educació en valors, l'ús dels sentits en l'aprenentatge i aprendre d'una manera més divertida. 


Aquesta web està en contínua cerca d'innovació, experiències i notícies educatives actuals. 

Conté recursos, notícies, concursos, aplicacions web i també mostra turisme educatiu, ensenyant que llocs interessants es poden visitar a cada ciutat o poble. 

Mostra parcs, museus, muntanyes, boscos, flora i fauna des d'una perspectiva científica i que mitjançant un cercador integrat es poden conèixer i anar a gaudir d'ells. 

A més proposa experiments per poder comprovar a l'aula, a casa o al carrer de manera senzilla i xarrades estimulants que motiven el pensament. 


Espai replet de recursos TIC per a l'aprenentatge que ens mostra continguts de cadascuna de les assignatures de l'educació, i a més apartats d'avaluació, competències bàsiques, família, jocs, recursos TIC, humor, històries, articles... mitjançant reflexions, vídeos o imatges. 

La part que més considero atractiva per a la meva especialitat és la de creativitat i intel·ligència emocional. 

Ací es reflecteixen consells per ser més creatius, per organitzar millor el nostre temps lliure i de treball, cites d'autors cèlebres amb les quals poder treballar, com gestionar les nostres emocions per a un millor aprenentatge, entre multitud de reflexions i recerques més que recomanables, per això convido a donar un cop d'ull a aquest espai i així poder obrir la ment per crear noves activitats a l'aula. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada