diumenge, 16 de febrer del 2014

Maquinari TIC

Avui m'agradaria parlar sobre un aspecte essencial per desenvolupar el treball educatiu amb aplicacions i programes TIC, el maquinari.

En totes les aules és un aspecte molt important, però en la d'Educació Plàstica i visual i contextos amb els quals es treballa l'art i la imatge, a banda de parlar dels reis de l'aula actuals que són les pissarres digitals, tauletes tàctils i projectors, l'ús de càmeres fotogràfiques, vídeo, webcam i tauletes per dibuixar mereixen un esment a destacar.

Como a mostra d'això us mostre tipus de tauletes gràfiques.

Són dispositius, amb... o sense cable usb, que connectats a l'ordinador permeten a l'usuari interactuar tal com ho faria amb un llapis i paper, apuntant i assenyalant els objectes que es troben en la pantalla.

Amb aquest maquinari, aplicacions i programari com
 Photoshop i Illustrator, s'obriran davant nosaltres multitud de possibilitats.






Antigament gairebé els únics recursos utilitzats dia a dia en l'educació eren la pissarra i el llibre de text, però avui dia, sobretot aquest últim, gràcies a una millora de la didàctica i la tecnologia està pràcticament en l'oblit per a benefici dels alumnes. 

Pel que fa als dispositius tàctils, la seua importància radica que són més intuïtius, creatius, ràpids i manejables, tot i que es poden utilitzar a l'aula tant de manera individual, col·lectiva i per alumnes amb alguna necessitat educativa especial. 

Hi ha moltíssimes aplicacions educatives per descarregar per exemple a App Store i Google Play

Simultàniament amb l’ajuda de pissarres digitals (PD) i pissarres digitals interactives (PDI) es pot completar i projectar qualsevol informació d'interés i interactuar amb aquesta.

Cal dir que hi ha multitud de pissarres i panells tàctils, tan verticals i horitzontals, però, com a curiositat vull mostrar a continuació un nou prototip de pissarra digital: la pissarra transparent. 

Es tracta d'un model que ha dissenyat el professor d'enginyeria mecànica de la Universitat de Northwestern, Michael Peshkin. És un model senzill i econòmic de cristall per a fer classe mirant cap avant. 

Ací podeu veure una fotografia i vídeo explicatiu, és genial!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada